2012-06-14 09:42:35• hírek • MTI

Gomez duplájával német győzelem

A német labdarúgó-válogatott szerdán Mario Gomez két góljával 2-1-re nyert a holland csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság B csoportjának 2. fordulójában.

A németek így közel kerültek a továbbjutáshoz, ugyanis a zárófordulóban elég pontot szerezniük a dánok ellen, vagy a hollandoknak a portugálok ellen. A vb-ezüstérmes Oranje ugyanakkor már csak akkor juthat tovább, ha legyőzi a portugálokat, és a németek nyernek a dánok ellen.

Mindkét gárda a biztonságra fektette a hangsúlyt, így a találkozó elején nem sok helyzet alakult ki. A hollandok birtokolták többet a labdát, ennek ellenére a németek szerezték meg a vezetést, egy remek Schweinsteiger-Gomez összjáték végén utóbbi talált a kapuba. A Bayern-duó szűk negyedóra múlva szinte lekopírozta az első gól előtti összjátékot, és növelte a Löw-legénység előnyét.

Bert van Marwijk a szünetben hiába hozta be Huntelaart és van der Vaartot, ez nem sokat lendített a hollandok játékán, sőt, továbbra is a németek játszottak fölényben. Ennek ellenére a 73. percben megszületett az Eb első holland gólja van Persie nagyszerű lövéséből. A holland fellángolás ugyanakkor nem tartott sokáig, így a hajrában az eredmény már nem változott.

I. félidő:
----------

24. perc: Schweinsteiger remekül ugratta ki a leshatárról kilépő Gomezt, aki gyönyörűen vette át a labdát, majd higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).
38. perc: ismét Schweinsteiger indította Gomezt, a Bayern München támadója pedig az ötös jobb oldaláról a jobb felső sarokba lőtt (2-0).

II. félidő:
-----------

73. perc: van Persie fordult le védőjéről a német térfél közepén, tolt egyet a labdán, majd Badstuber lábai között 20 méterről kilőtte bal alsó sarkot (2-1).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: